Generelt Af

En målrettet indsats, der skulle nedbringe brugen af stærk antipsykotisk og vanedannende medicin til psykiatriske patienter og begrænse alvorlige bivirkninger, er slået fejl.

Det fremgår af et statusnotat fra Region Hovedstaden til regionens psykiatriudvalg, skriver Politiken.

Regionsrådet bad i november 2010 Region Hovedstadens Psykiatri om at igangsætte planen, der skulle bekæmpe overmedicinering.

- Men hele statusnotatet dokumenterer, at det ikke har ført til noget overhovedet. De har slet ikke haft fokus på det, siger formanden for regionens psykiatriudvalg, Arly Eskildsen (SF), til Politiken.

Politikerne bad psykiatrien om at sikre, at der blev udarbejdet aftrapningsplaner for "de fleste" af de patienter, der i længere tid er blevet behandlet med vanedannende sove- og nervemedicin.

En stikprøve viser, at det kun er sket for 34 procent.

Brug af flere antipsykotiske midler på én gang, som øger risikoen for pludselig hjertedød, skulle begrænses, men der sker stadig "uhensigtsmæssig behandling" på centrene.

Registrering af bivirkninger er heller ikke "fuldt implementeret", og opfølgningen er "ikke god nok", lyder det.

Vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri, Peter Treufeldt, afviser, at opgaven er blevet glemt:

- Vi arbejder intenst med det, men vi er ikke nået i mål, siger han til Politiken.

Cirka 40 procent af de psykiatriske patienter behandles på en måde, som Sundhedsstyrelsen generelt har frarådet siden 2006.

/ritzau/

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Gå til play.borsen.dk Børsen Play