Nye klausuler for samhandel gør sælgers og købers rettigheder tydeligere

395807_16_9_large_577.jpg
Pro selvstændig
Eksklusivt for kunder
08. feb 2020 KL.10:10

Ved årsskiftet i år trådte Incoterms® 2020 i kraft. De reviderede klausuler bør give anledning til at se standardkontrakter og betingelser efter i sømmene, skriver Andersen Partners Advokatfirma.
Lissi Andersen Roost, advokat (L), ph.d., Rasmus Hjalte Niess Bak, advokat og Sebastian Nissen, stud.jur. hos Andersen Partners Advokatfirma


Inden de nye regler blev offentliggjort, blev der talt og skrevet om nogle langt mere omfattende og banebrydende ændringer. De faktiske ændringer har været knapt så revolutionerende.

Fokus har i stedet været på korrektioner og mindre ændringer, der har til formål at skabe klarhed over sælgers og købers rettigheder og forpligtelser ved brug af de enkelte Incoterms®-klausuler. Det gør det alt andet lige lettere for parterne i national og international handel med løsøre at vælge den rigtige klausul i hver enkel handel.

Det anbefales derfor, at man ændrer henvisninger i sine standardkontrakter, salgs- og leverings- eller indkøbsbetingelser fra Incoterms® 2010 til Incoterms® 2020, så det er de nyeste bidrag fra Incoterms®, der finder anvendelse på parternes aftale. Ændringen bør samtidig være en lejlighed til at overveje, om den valgte ”standard”-klausul stadig er udtryk for praksis, og om den tjener sit formål i den daglige samhandel.

Læs mere om de nye Incoterms® 2020 her.


Denne klumme er kun til generel oplysning og kan ikke erstatte juridisk rådgivning.