KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement
Pro selvstændig

Klumme: Tre mindre virksomheder trodser coronakrisen - fem tips til at gøre som dem

Det er afgørende, at vi styrker innovationskraften, hvis vi skal komme igennem coronakrisen. Her kommer konkrete eksempler på dem, der trodser krisen og fem tips til at udvikle forretningen, selvom verden står stille, skriver Helle Rosendahl, stifter af Storytelling Akademiet

Optimer betingelserne for de gode ideer - vi har brug for dem nu, skriver Helle Rosendahl fra Storytellilng Akademiet. Foto: Helle Rosendahl
Optimer betingelserne for de gode ideer - vi har brug for dem nu, skriver Helle Rosendahl fra Storytellilng Akademiet. Foto: Helle Rosendahl

Frygt kan aflæses direkte på aktiekursen og på vores hjerner. Statistikken fra tidligere kriser taler deres tydelig sprog. Afskedigelser og recession. Det er altafgørende, at vi tænker anderledes, hvis vi skal komme helskindet ud på den anden side. Der er altid nogle, der flyver i modvind.

Her er tre konkrete eksempler på iværksættere, der har fået flere kunder i butikken under krisen samt konkrete tips til at generere idéer, der styrker forretningen:

  1. Strik er ikke typisk læsestof i erhvervssiderne, men Mette Wendelboe Okkels, der driver strikkebutikken PetiteKnit, er en vækstkomet. Hun har opbygget en følgerskare på 268.000 via Instagram, der også er hendes primære salgskanal. Og så går hun imod strømmen. Alene de to første uger efter nedlukningen af Danmark, har PetiteKnit oplevet en stigning i trafikken til websitet på 37 pct., hvilket også kan aflæses på bundlinjen. De gamle dyder har fået fornyet værdi.
  2. Den digitale vækst boomer. Det ses også hos Carina Due, der står bag det digitale bureau BrandSome. Hun har travlt. Hun hjælper sine kunder med at skabe omsætning her i krisen. Hun oplever, at kunderne tænker anderledes og skaber salg på nye måder. Størstedelen af hendes kunder styrker deres online tilstedeværelse. Fællesnævneren er, at det handler om at skabe værdi for sine kunder, selvom de ikke kan betjenes på sædvanlig vis.
  3. Ærligt skaber økologiske smagsoplevelser via deres café og coffeetruck. Virksomheden er stiftet af ægteparret Michelle og Andreas Simonsen, og under corona har de oplevet, at salget fra deres fysiske butikker er reduceret til et rent nul, til gengæld har de fået opdyrket et helt nyt forretningsben baseret på online salg af deres varer.
5 tips – sådan sætter du idéfabrikken på overarbejde

Man kan ikke sætte gode idéer på formel, men man kan optimere betingelserne for, at idéerne opstår. Her kommer fem tips til nye idéer:

Det er nu, idéerne skal blomstre og skabe ny vækst.

Helle Rosendahl

  1. Dyrk din passion: Gode idéer opstår, når vi dyrker vores passion og raffinerer produktet.
  2. Vær proaktiv: Der opstår nye muligheder, når verden ændrer sig radikalt. Grib dem.
  3. Nye partnerskaber: Tænk i alternative former for samarbejde, hvor I begge opnår en fordelagtig situation.
  4. Digitale produkter: Gentænk dine produkter enten ved at sælge fysiske produkter online, omlægge til online sessioner eller udvikle digitale produkter.
  5. Fail fast: Kom ud over rampen. Prøv din idé af. Få feedback fra dine kunder og tilpas dit produkt.

Vi befinder os midt i en krise, og det betyder også, at vi skal være opmærksomme på at skabe fortællinger, der bidrager til positiv fremdrift – for forretningen, for samfundet og for individet. Det er nu, idéerne skal blomstre og skabe ny vækst.

Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis