Vestager svarer igen på kritik fra Mærsk-topchef: "Jeg tror ikke på, at den der lever stille, lever godt"

394366_16_9_large_269.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
16. jan 2020 KL.17:37

Den danske EU-kommissær og næstformand i EU-kommissionen, Margrethe Vestager, svarer nu igen på den kritik, som onsdag kom fra topchefen i Mærsk, Søren Skou.

Søren Skou gav i onsdagens Jyllands Posten udtryk for, at han er kritisk over for, EU-Kommissionen med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen sidste år blokerede for fusionen af togdivisionerne i franske Alstom og tyske Siemens, som kunne have skabt en monopollignende toggigant i Europa.

”Er det virkelig en god idé, at vi ikke tillader at bygge en europæisk global champion? Dermed risikerer vi, at der bare kommer et kinesisk selskab, hvor EU ikke har noget at skulle have sagt og udkonkurrerer os,” sagde Søren Skou.

Vestager svarer igen


Torsdag har Margrethe Vestager været til en konference arrangeret af Børsen med navnet Børsen Impact.

Her blev hun spurgt ind til, om hun anerkender, at blokaden af en europæisk toggigant kan koste konkurrencekraft i forhold til andre giganter fra eksempelvis Kina.

”Nej, det vil jeg ikke. Jeg tror, man bliver konkurrencedygtig af at blive udfordret. Jeg tror ikke på, at den der lever stille, lever godt, også er konkurrencedygtig,” svarede Margrethe Vestager.

”Jeg tror, at det er den, der bliver udfordret og hele tiden bestræber sig på at vil mere, kan mere og finder på noget nyt. Grundidéen med konkurrencereglerne er, at ingen kan se sig fri for at blive udfordret,” fortsatte Margrethe Vestager.

Kigger uden for Europa


Den danske kommissær påpeger, at EU-Kommissionen ikke kigger inden for de europæiske grænser efter en konkurrent, når der skal tages stilling til, om en fusion som den mellem Siemens og Alstom kan lade sig gøre.

”Når vi har en fusionssag, så leder vi over hele kloden efter konkurrenter. Finder vi nogen, der er en relevant konkurrent, så kan fusionen lade sig gøre,” sagde Margrethe Vestager.