Venstre: Pendlere skal billigere over Storebælt

297014_16_9_large_561.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
05. jan 2015 KL.21:29

null

Venstre skyder valgåret ind med et forslag om, at det skal være billigere for fynboer at arbejde på Sjælland og for sjællændere at arbejde på Fyn.

Helt konkret vil partiet gøre det 40 procent billigere at pendle over Storebælt, skriver Fyens Stiftstidende.

"Når vi tilskynder danskerne til at tage et arbejde, som er længere væk end nabokommunen, skal vi også forbedre mulighederne for at pendle på tværs af Danmark," skriver partiformand Lars Løkke Rasmussen mandag i et debatindlæg i Fyens Stiftstidende.

Det fynskvalgte folketingsmedlem og medlem af Folketingets Transportudvalg Lars Christian Lilleholt mener, at der skal fokus på brotaksterne.

"Det er blevet dokumenteret, at der er behov for at sætte taksterne ned," siger han.

Tidligere har Liberal Alliance foreslået helt at fjerne betalingen på Storebælt, og i den sammenhæng er effekten af forslaget fra Venstre begrænset.

Kun cirka 1000 personer pendler dagligt over broen.

"Men det viser jo netop, at det ikke er lykkedes at samle arbejdsmarkedet på Østfyn og Vestsjælland," siger Lars Christian Lilleholt.

Et pendlerkort til Storebælt koster 3920 kroner om måneden.

Venstre vil sætte det ned til 3000 kroner. Desuden vil partiet hæve skattefradraget for bropendlere fra 90 kroner til 110 kroner pr. tur. Det giver en samlet besparelse for pendlere på ca. 40 pct., skriver den fynske avis.

De Konservative bakker op om forslaget, men politisk ordfører Mai Mercado kalder det et meget lille skridt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra transportminister Magnus Heunicke (S), men transportordfører Rasmus Prehn siger, at partiet vil se på forslaget.

"Vi har noteret det kraftige ønske fra Fyn," siger han.

Ifølge Jonas Dahl, finansordfører fra SF, er der i stedet brug for en samlet national transportpolitik.

/ritzau/