Valuta: Pundet presses ved udsigt til Johnson som premierminister

Politik
Eksklusivt for kunder
22. jul 2019 KL.15:05

Pundet presses mandag en smule inden resultatet af afstemningen i det britiske konservative parti om, hvem der skal overtage Theresa Mays rolle som premierminister. Valgresultatet offentliggøres tirsdag.

Boris Johnson er storfavorit, men han er kommet i modvind, da finansminister Philip Hammond har annonceret sin afgang, såfremt Boris Johnson bliver regeringschef. Det har - om muligt - øget den politiske usikkerhed og frygten for et brexit uden en aftale med EU - et scenarie, som Johnson har erklæret, at han ikke er nervøs for.

"Markedet vil bevæge sig mod at indregne sandsynligheden for et brexit uden en aftale som fifty-fifty," vurderer Neil Jones fra den japanske bank Mizuho over for Reuters.

Hos den amerikanske storbank Morgan Stanley har udsigten til Johnson som premierminister fået banken til nu at se 30 pct. sandsynlighed for et hårdt brexit mod tidligere 25 pct.

Pundet koster mandag eftermiddag 8,2978 kr. mod 8,3181 kr. fredag eftermiddag, og svækkelsen kommer i et marked, der ellers mest af alt er karakteriseret af ro.

Euro koster 1,1212 dollar mod 1,1220 dollar fredag eftermiddag og svækkes også marginalt mod schweizerfranc, som har ramt et nyt toårigt højdepunkt i 0,9085 euro mod 0,9072 euro fredag eftermiddag.

Schweizerfranc har ifølge Reuters i en periode været brugt som tilflugtssted for investorer, der er bekymrede for den afdæmpede økonomiske vækst i eurozonen og muligheden for nye lempelser fra Den Europæiske Centralbank, ECB.

Torsdag bliver investorerne klogere på bankens hensigter, når der holdes rentemøde.