V og EL danner fælles front mod solcelleforvirring

242356_16_9_large_657.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
01. okt 2012 KL.13:11
Venstre og Enhedslisten går nu sammen om at presse klimaminister Martin Lidegaard (R) til at levere en klar solcelle-strategi.

De to partier, der normalt befinder sig i hver sin side af folketingssalen, kalder klimaministeren i samråd, da de mener, at Martin Lidegaard skylder forbrugerne og branchen klar besked om, hvordan regeringen vil ændre på den populære støtteordning for solceller – den såkaldte nettomålerordning.

"Ministeren har luftet en masse idéer i pressen, hvilket har skabt total forvirring for forbrugerne, solcellebranchen og os politikere, der står bag aftalen om støtteordningen," skriver Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Vi er i gang med en omfattende omstilling til grøn økonomi, så det undrer mig meget, at ministeren ikke har sagt noget om en samlet strategi for solceller i Danmark. Vi vil simpelthen have klarhed over, hvad regeringen vil."

Læs også: Solceller er uden miljøeffekt

Manglen på en solcellestrategi hos regeringen skaber også utilfredshed hos Enhedslisten. Partiet mener, at boomet i solcellebranchen vidner om, at danskerne tager personligt ansvar for klimaet, og den mulighed vil Enhedslisten bevare.

"Det er muligt, vi skal ændre reglerne for støtte til solceller, men vi skal holde fast i muligheden for, at den enkelte dansker skal kunne gøre en indsats, der gør en forskel. Vi skal inddrage udbygningen af solenergien i den samlede energistrategi og sikre, at der bliver bedre muligheder for kollektive løsninger," skriver Enhedslistens energi- og klimaordfører Per Clausen i pressemeddelelsen.

Læs også: Solceller markant dyrere