USA og Kina tager hul på forhandlinger forud for topmøde

null

389038_16_9_large_747.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
07. okt 2019 KL.19:20
Forhandlingerne mellem USA og Kina i den 15-måneder lange handelskonflikt begyndte mandag, hvor fortroppen for den egentlige handelsdelegation mødtes i Washington.

Det skriver Reuters.

Omkring 30 kinesiske embedsmænd, ledet af vicefinansminister Liao Min, mødtes med de amerikanske handelsrepræsentanter til to dages forhandlinger forud for, at toppen mødes senere torsdag og fredag. Det er de første forhandlinger på topniveau i to måneder.

Det Hvide Hus har bekræftet, at man nu har sat til sig bordet, inden den kinesiske vicepremierminister Liu He, den amerikanske handelsrepræsentant Robert Lighthizer og den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin mødes på torsdag.

- De to parter vil forsøge at bygge videre på de samtaler, der er sket på stedfortræderniveau de seneste uger. Diskussionsemnerne vil blandt andet omfatte teknologi, den intellektuelle ejendomsret og landbrug, siger talsmand for Det Hvide Hus, Stephanie Grisham, ifølge Reuters.

Sideløbende med forhandlingerne mandag oplyste det amerikanske landbrugsministerium, at sojabønneeksport til Kina stiger. Kina har købt omkring 3,5 mio. ton amerikanske sojabønner siden begyndelsen af september, hvilket svarer til omkring 10 pct. af landets årlige køb, før handelskrigen brød ud.

- Der har været lidt mere positive meldinger fra Beijing den seneste tid, sagde præsident Donald Trumps økonomiske rådgiver Larry Kudlow til Fox News mandag og tilføjede, at kineserne også for nylig har købt amerikansk svinekød og hvede.

- Det er muligt, at der vil blive gjort nogle yderligere fremskridt med Kina mod slutningen af ugen, sagde han.

/ritzau/FINANS