USA: Fed-direktør ser renten som "passende" - trods coronavirus

396276_16_9_large_239.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
18. feb 2020 KL.20:29

Robert Kaplan, som er direktør i den amerikanske centralbanks afdeling i Dallas, mener, at Federal Reserves (Fed) toneangivende rente "i grove træk er passende", og han venter, at pengepolitikken vil være uændret gennem 2020 - trods risikoen fra udbruddet af coronavirus i Kina.

- Væksten vil formentlig fortsat være hæmmet, men vil udvise tegn på stabilisering på grund af beroligelsen af handelsusikkerhederne, skriver Robert Kaplan tirsdag i et essay, ifølge Bloomberg News.

Dallas-chefen spår en vækst i år i USA mellem 2,00 og 2,25 pct. understøttet af en stærk amerikansk forbruger. Coronavirusset vil derimod formentlig bremse væksten i Kina og være en nedadgående risiko for den globale vækst, men det er endnu for tidligt med "nogen sikkerhed" af forudse den endelige effekt på den amerikanske og den globale økonomi.

Kaplan vurderer samtidig, at den amerikanske økonomi formentlig er ved eller forbi fuld beskæftigelse, med en arbejdsløshed på senest 3,6 pct., mens han regner med at bankens foretrukne inflationsmål, PCE Core, vil stige mod målet på 2,0 pct. på mellemlang sigt. Senest var den målt til 1,6 pct., og den har ikke være på eller over 2,0 pct. siden en periode 2018.

Robert Kaplan har i 2020 stemmeret i Federal Reserves styrende udvalg, Federal Open Market Committee (FOMC). Bankens rente er for tiden i intervallet 1,50 til 1,75 pct.

/ritzau/FINANS