Unge får billigt togkort 1. august

Politik
Eksklusivt for kunder
05. maj 2011 KL.11:46

Parterne bag aftalerne om en grøn transportpolitik fra 2009 og 2010 har indgået aftale om en nyt HyperCard til unge, samt en række nye projekter der vil styrke bus- og cykeltrafikken, trafiksikkerheden og bekæmpe af trafikstøj.

I alt udmøntes 755 millioner kroner med aftalen mellem de to regeringspartier, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, SF, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance.

Det nye HyperCard vil gøre det mere attraktivt for de over 175.000 unge på ungdomsuddannelserne at benytte den kollektive trafik og derved kan ambitionen om, at flere unge skal benytte den kollektive trafik blive opfyldt. Fra den 1. august vil de kunne få et bus/togkort for 300 kroner om måneden.

På busområdet søsætter parterne også en række initiativer fordelt over hele landet. Disse konkrete projekter, som er medfinansieret af kommuner, regioner og trafikselskaber, er en del af en langsigtet indsats for en bedre busdrift i Danmark.

Over de seneste par år er der således investeret over 400 mio. kr. i nye projekter og initiativer på busområdet.

Med aftalen vil en række nye initiativer styrke cykeltrafikken, forbedre trafiksikkerheden, reducere trafikstøjen og forbedre danskernes mobilitet. Initiativerne vil betyde markante lokale forbedringer af infrastrukturen i hele landet.

Aftalen indgås som led i den rullende planlægning med at udmønte de overordnede principper, der blev fastlagt med aftale om en grøn transportpolitik den 29. januar 2009.

/ritzau/