Ulla Tørnæs vil kortlægge uddannelsernes kvalitet

335481_16_9_large_181.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
24. nov 2016 KL. 6:29
Undervisernes evner, de medstuderendes engagement og det sociale miljø er blandt de emner, som godt 350.000 studerende og nyuddannede skal forholde sig til, når de torsdag får tilsendt et spørgeskema fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Undersøgelsen er sat i søen som led i det såkaldte Uddannelseszoom, hvor man kan sammenligne uddannelser.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) ser den først og fremmest som vigtig for kommende studerende.

"For mig er der ingen tvivl om, at valg af uddannelse er en af de vigtigste beslutninger, vi skal træffe i vores liv. Jo mere viden, vi har, des nemmere er det at vælge rigtigt," siger hun.

Ministeren lægger heller ikke skjul på, at undersøgelsen samtidig kan pege på, hvor uddannelserne kan forbedres.

"Jeg håber også, at den viden, vi får på baggrund af spørgeskemaerne, kan være nyttig i vores fremadrettede arbejde med at styrke kvaliteten på alle uddannelser," siger hun.

Hos Danske Studerendes Fællesråd forventer man, at undersøgelsen vil påpege, at nedskæringerne på uddannelserne har ført til kvalitetsproblemer.

Formand Yasmin Davali håber derfor, at ministeren vil tage resultaterne til efterretning og handle ud fra dem.

"Vi har fået meldinger fra universiteterne, de studerende og underviserne, som alle siger, at det har konsekvenser for kvaliteten, at man har skåret så meget på uddannelserne," siger hun.

"Man må gå ud fra, at Ulla Tørnæs har tænkt sig at gøre noget ved det og tage det alvorligt, hvis hendes egen undersøgelse viser, at der er kvalitetsproblemer," tilføjer hun.

Ulla Tørnæs understreger, at hun hele tiden arbejder på at forbedre uddannelserne og derfor også lytter til de studerende.

"Senest har vi lavet en kvalitetspulje, hvor vi har afsat mere end 100 millioner kroner til blandt andet at understøtte øget feedback. Jeg har efter mange møder lyttet mig til, at det er noget af det, der efterspørges," siger ministeren.

Ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet er det den mest omfattende undersøgelse af de videregående uddannelser nogensinde.

/ritzau/