Tvivlere holder med Løkke

Politik
Eksklusivt for kunder
17. maj 2011 KL. 6:49
I de fleste lande findes der nogle vælgergrupper, som toppolitikerne tildeler ekstraordinær opmærksomhed.

Det er de vælgere, som i en tæt valgkamp antages at være udslagsgivende for det samlede resultat. I en amerikansk valgkamp modtager befolkningerne i svingstaterne Iowa, New Hampshire, Ohio konstant og hele tiden besøg fra præsidentkandidater, fordi vælgerkorpset her er delt nogenlunde lige over mellem republikanere og demokrater.

Herhjemme rettes opmærksomheden i høj grad mod de såkaldte tvivlere. Vælgere, som måske først i allersidste øjeblik beslutter sig for, hvor krydset skal sættes.

Tvivlergruppen, der antages at udgøre omtrent en femtedel af vælgerkorpset, har ifølge en Gallup-måling en hældning mod statsminister Lars Løkke Rasmussens blå blok.

Ud af de 506 vælgere i Gallups særlige tvivlerpanel svarer 35 pct., at de sandsynligvis vil stemme på et af partierne i den blå blok, altså enten Venstre, de Konservative, Liberal Alliance eller Dansk Folkeparti.

23 pct. regner omvendt med at stemme på den røde blok, der består af Socialdemokratiet, de Radikale, SF og Enhedslisten, skriver Berlingske