Topchefer dumper Mette Frederiksens økonomiske politik

369899_16_9_large_349.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
02. okt 2018 KL. 9:19

Hvem af de to statsministerkandidater – socialdemokratiets leder Mette Frederiksen eller statsminister Lars Løkke Rasmussen er den bedste garant for en ansvarlig økonomisk politik?

Ja, når man spørger landets topchefer, så er de ikke i tvivl. 75 pct. af topcheferne peger på Lars Løkke Rasmussen som den der fører den mest ansvarlige økonomiske politik. 3 pct. peger på Mette Frederiksen. 14 pct. svarer ved ikke.

Det viser en rundspørge fra Greens Analyseinstitut blandt 417 danske topchefer i tredje kvartal 2017.

Nicolai Wammen, politisk ordfører for socialdemokratiet, er ikke synderligt overrasket over, at erhvervslivets top foretrækker en borgerlig økonomisk politik frem for en socialdemokratisk.

"Det ændrer så ikke på, at vi har fremlagt en stærk og troværdig plan frem mod 2025, og bliver vi betroet regeringsansvaret, så er jeg også overbevist om, at vi efter næste valg får et godt og konstruktivt samarbejde om den økonomiske politik og erhvervslivets forhold," siger Nicolai Wammen.

I vil gerne være et parti for hele Danmark, så er 3 pct. opbakning blandt topcheferne tilfredsstillende?

"Jeg vil da glæde mig over hvis flere erhvervsledere vil pege i socialdemokratiets retning, men traditionelt må man sige, at erhvervslivets top har en tæt relation, og også sympati for blå bloks politik, og derfor overrasker resultatet mig ikke så meget," siger Nicolai Wammen.

Tillid til Mette Frederiksen falder

Set i forhold til en tidligere måling fra andet kvartal 2017, hvor topcheferne blev spurgt om det samme, så fremgår det, at tilliden til Mette Frederiksens økonomiske politik er dalende.

I andet kvartal 2017 mente 7 pct. af topcheferne, at Mette Frederiksen var den bedste garant for en ansvarlig økonomisk politik, så tilliden blandt topcheferne til Mette Frederiksens økonomiske politik er dermed faldet 4 procentpoint i forhold til den nye måling.

Omvendt er tilliden til Lars Løkke Rasmussen som den bedste garant for en ansvarlig økonomisk politik steget fra 71 pct. til det nuværende niveau på 75 pct.

Et er så, hvad topcheferne mener. Noget andet er, hvad den brede befolkning synes, og her fremgår det af en meningsmåling fra Greens Analyseinstitut fra august 2018, at danskerne er mere delt, når det gælder hvem af de to statsministerkandidater, der er den bedste garant for en ansvarlig økonomisk politik.

30 pct. peger på Lars Løkke Rasmussen som den bedste garant for en ansvarlig økonomisk politik. 26 pct. peger på Mette Frederiksen. 22 pct. svarer ingen af de to, mens 21 pct. svarer ved ikke.