To FOMC-medlemmer stemte mod rentenedsættelse i oktober

391567_16_9_large_588.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
20. nov 2019 KL.20:37
Opdateret kl. 20.54 - To medlemmer af rentekomitéen hos den amerikanske centralbank (Federal Reserve), Federal Open Market Committee, stemte mod endnu en rentenedsættelse i forbindelse med rentemødet i banken i slutningen af oktober.

Det fremgår af referatet af rentemødet, der er offentliggjort onsdag aften.

Esther L. George, der er chef for centralbankens afdeling i Kansas City, og Eric Rosengren, der er chef for Federal Reserve i Boston, stemte i mod beslutningen, mens alle resterende medlemmer - herunder centralbankchef Jerome Powell - stemte for.

Esther George vurderede, at de økonomiske nøgletal indtil slutningen af oktober var stærke nok til at fastholde renten, men erklærede sig klar til at ændre på den ledende rente, hvis data ændrede sig til det klart værre.

Eric Rosengrens baggrund for at stemme i mod var, at han allerede vurderede pengepolitikken som lempelig nok, og at yderligere lempelser ikke var nødvendige i en økonomi, hvor arbejdsmarkedet er så stramt, som det er tilfældet i USA.

Federal Reserve sænkede ved rentemødet sin ledende rente med 25 basispoint til 1,50-1,75 pct.

Gruppen af FOMC-medlemmer, der stemte for en rentenedsættelse - Jerome Powell, John C. Williams, Michelle W. Bowman, Lael Brainard, James Bullard, Richard H. Clarida, Charles L. Evans og Randal K. Quarles - baserede beslutningen på, at inflationen i USA fortsat er et godt stykke fra Federal Reserves målsætning på 2 pct.

Samtidig ser udsigterne for inflationen ud til at kunne blive forværret yderligere.

Vurderingen fra det samlede FOMC var samtidig, at arbejdsmarkedet i USA fortsat er stærkt, og at økonomien vokser i et pænt tempo.

Umiddelbart har markedsreaktionen på referatet været let positiv onsdag aften. Her er kursfaldene i de ledende indeks på Wall Street aftaget en smule efter offentliggørelsen.

Kigger man på handlen med futures, er det også markedets vurdering, at næste træk fra Federal Reserve også bliver en rentenedsættelse. Det bliver dog ikke ved rentemødet i december, hvis man skal tro på handlen med Fed Funds-futures.

Den indikerer en sandsynlighed på bare 2,8 pct. for en rentesænkning. Kigger man lidt længere frem, er der dog noget større forventninger til yderligere en rentenedsættelse.

/ritzau/FINANS