Tidligere Trump-toprådgiver: Renterne er gode for økonomien

394562_16_9_large_903.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
21. jan 2020 KL. 6:12

Gary Cohn, som var den amerikanske præsident Donald Trumps øverste økonomiske rådgiver i starten af dennes præsidentperiode, frygter ikke for en recession i amerikansk økonomi i 2020. Samtidig vurderer han - i modsætning til sin tidligere chef - at den amerikanske centralbanks rente ligger et "godt sted".

Det skriver Bloomberg News.

"Vi har faktisk renter på et niveau, hvor aktiviteten vokser," sagde Gary Cohn søndag på tv-stationen CBS' program "Face the Nation".

Den melding er i ikke på linje med, hvad Cohns tidligere chef har udtrykt. Trump indledte en lang og vedholdende kritik af centralbanken tilbage i 2018, da præsidenten mente, at Federal Reserve hævede renten for meget og for hurtigt. Efter centralbanken vendte rundt og sænkede renten i 2019 - tre gange i alt - har præsidenten sagt, at den nu sænker for lidt og for langsomt.

Gary Cohn stod i sin tid i spidsen for præsident Trumps skattereform, der blev vedtaget i 2017 og trådte i kraft i 2018, og som giver amerikanske virksomheder og borgere 1500 mia. dollar i skattelettelser gennem en tiårig periode.

Cohn trådte dog tilbage fra posten som Det Hvide Hus' økonomiske direktør - eller "National Economic Council Chief" - i april 2018, da han var uenig med Trumps beslutning om at indføre importtold på stål og aluminium, ifølge Bloomberg News. Og han er fortsat imod straftold og en stærk fortaler for frihandel.

"Jeg mener, det helt sikkert skader USA. Den amerikanske økonomi er meget stærk og meget solid. Jobvæksten er fantastisk. Men vi mangler en meget stor komponent. Vi mangler erhvervslivets investeringer i USA," sagde Cohn til CBS.

Gary Cohn var i mange år med i den allerøverste ledelse af storbanken Goldman Sachs, og han er faktisk demokrat, selv om han lige nu ikke udelukker at stemme for den siddende præsident, Donald Trump, som er republikaner.

Gary Cohn blev afløst af Larry Kudlow, som præsident Trumps øverste økonomiske rådgiver.

/ritzau/FINANS