Thorning: Dansk økonomi stadig i slæbegear

Politik
Eksklusivt for kunder
31. aug 2011 KL.13:22
Der er ingen grund til at poppe champagnen efter offentliggørelsen af nye væksttal fra Danmarks Statistik.

Det mener Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, som kritiserer regeringen for at have reageret alt for langsomt på den manglende vækst.

"Jeg er meget glad for, at vi har fået det her lille lyspunkt. Men der er ingen tvivl om, at hvis regeringen havde sat gang i væksten tidligere ved at fremrykke offentlige investeringer, så havde vi formentlig haft større vækst nu," siger Helle Thorning-Schmidt.

Recession aflyst

De dugfriske tal viser, at Danmark alligevel ikke er i recession, og samtidig viser økonomien positiv vækst på én procent i andet kvartal.

Statsministerkandidaten kritiserer dog regeringen for at have forværret den økonomiske situation ved sammen med Dansk Folkeparti at vedtage den såkaldte genopretningspakke inden sommerferien.

"Det har været meget tungt at få regeringen til at lytte, og samtidig har det også forværret situationen, at regeringen fik vedtaget genopretningspakken, da væksten var på vej op," påpeger Helle Thorning-Schmidt, som fastholder, at regeringen har fejllæst økonomien.

"Én procent i vækst er ikke et selvbærende opsving, og det kommer til at tage lang tid, før beskæftigelsen kommer tilbage. Regeringen har simpelthen fejllæst økonomien og var meget sen til at reagere på den manglende vækst," konstaterer Thorning.

Ikke selvbærende

Hun medgiver, at det er positivt, at Danmark ifølge de nye tal ikke er i recession - men hun påpeger samtidig, at en vækst på én procent ikke er nok til at drive beskæftigelsen.

"Vi er et af de lande, som har mistet flest arbejdspladser. Samtidig har vi stadig ikke fået gang i væksten, og vi har ikke noget selvbærende opsving. Vi ser også, at det private forbrug fortsat er i nedgang," påpeger Helle Thorning Schmidt.

/ritzau/