Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

378924_16_9_large_321.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
25. mar 2019 KL.17:19
Der er fortsat så stor modstand mod udtrædelsesaftalen for brexit, at det ikke giver mening at afholde en ny afstemning om aftalen tirsdag. 

Det siger den britiske premierminister, Theresa May, mandag i Underhuset.

May har ellers hen over weekenden og mandag været i forhandlinger med både den konservative brexit-fløj, oppositionspartiet Labour og regeringens støtteparti fra Nordirland, DUP.

Men meldingen fra DUP er fortsat, at partiet er imod aftalen.

"Jeg tror fortsat, at den rette vej frem er, at Storbritannien udtræder med en aftale så hurtigt som muligt 22. maj. Men det er med stor fortrydelse, at jeg har måttet konkludere, at som tingene står, så er der ikke tilstrækkelig opbakning i Underhuset til at bringe aftalen tilbage i en tredje meningsfuld afstemning," siger Theresa May.

EU's stats- og regeringschefer besluttede på et EU-topmøde sidste uge, at Storbritannien kan udsætte brexit til 22. maj, forudsat at aftalen senest er vedtaget senest på fredag, hvor briterne oprindeligt skulle have forladt EU.

Bliver aftalen derimod afvist en tredje gang - eller opgiver May at få den vedtaget inden fredag - får briterne i stedet kun en kortere udsættelse på to uger til 12. april.

Herefter er EU villig til at give Storbritannien en lang udsættelse, hvis landet er villig til at deltage i Europa-Parlamentsvalget i maj og samtidig kan fremlægge en overbevisende plan for det videre forløb. Gør briterne ikke det, vil landet i forlade EU uden en aftale 12. april.

Parlamentsmedlemmerne i Underhuset har to gange i januar og marts afvist brexit-aftalen med overvældende flertal.