Stop for pipfugle-aktivering

Politik
Eksklusivt for kunder
09. jul 2010 KL. 7:41
Det skal være slut med at sende ledige på kursus i at bygge med Lego eller finde den fugl, der matcher deres personlighed.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) lancerer nu en firepunktsplan for bedre aktivering, fordi hun langt fra er tilfreds med kommunernes aktiveringsindsats, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

"Jeg har hørt om alt for mange pipfuglekurser eller find-din-farve-kurser, og det er hverken godt for de ledige eller samfundet. Så nu skal vi se på, hvordan vi får mest muligt ud af aktiveringskronerne," siger hun.

Planen består bl.a. af en kulegravning af kommunernes aktiveringsindsats og et løfte om, at flere ledige skal aktiveres på rigtige virksomheder frem for på "meningsløse" kurser og kommunale projekter.

Regeringen vil bruge 200 mio. kr. på konsulenter, der skal skaffe flere arbejdspladser til ledige i danske virksomheder.

Og kommunerne skal have støtte til, hvordan de kan gøre aktiveringen mere virksomhedsrettet.

Handlingsplanen kommer efter Morgenavisen Jyllands-Postens afdækning af, hvordan ledige er blevet sendt på samme kursus 10 gange eller har fået testet farven på deres personlighed. I kommunernes forening, KL, mener formand for løn- og personaleudvalget, Michael Ziegler (K), at udspillet rummer gode takter.