Skatteministeren åbner for endnu flere ansatte i Skat

346778_16_9_large_461.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
15. jun 2017 KL.17:15

Skandalerne har raslet ned over Skat de seneste år efter it-problemer og massive nedskæringer i medarbejderstaben.

Men til debatten ”Er du skidt, Skat” på Folkemødet på Bornholm bebudede skatteminister Karsten Lauritzen (V), at regeringen er klar til at ansætte endnu flere medarbejdere i Skat, end der hidtil er lagt op til.

”Jeg vil godt gå så langt som at sige, at der er behov for flere medarbejdere til at løfte Skats kontrolindsats,” sagde Karsten Lauritzen.

Allerede 1000 flere på vej


Sidste år aftalte et politisk flertal med blandt andet Venstre og Socialdemokratiet, at der skal ansættes 1000 medarbejdere mere i Skat de kommende år, så det samlede antal kommer op på ca. 7500 mand.

En yderligere opgradering af Skats medarbejderstab blev taget positivt imod under debatten på Folkemødet af socialdemokraten Lea Wermelin, der er formand for Folketinget Skatteudvalg.

Hun spurgte derfor Karsten Lauritzen, hvornår forhandlingerne om endnu flere medarbejdere til Skat skal finde sted. Hertil svarede skatteministeren:

”Du spørger, hvornår vi kommer til at diskutere kontrol- og indsatsområdet. Det gør vi i forbindelse med den finanslov, der kommer til efteråret. Det er der, vi har penge, og der skal jo findes noget finansiering. Jeg tror, det er muligt.”

Vil ikke lægge sig fast på et tal


Socialdemokratiet har foreslået, at der skal ansættes yderligere 1000 mand i Skat, men Karsten Lauritzen, vil ikke sætte et tal på, hvor mange flere medarbejdere, regeringen agter at ansætte.

”Der skal være et fagligt grundlag for det,” lød det fra skatteministeren, som fortsatte:

”Det er ikke et mål i sig selv, at Skat skal have en vis størrelse. Men det er et mål i sig selv, at Skat skal fungere.”

999 eller 1000 skal ikke skille os ad


Foruden Lea Wermelin og Karsten Lauritzen deltog Rita Bundgaard, formand for HK Stat, der organiserer mange af Skats medarbejdere, også i debatten. Hun glæder sig også over udsigten til endnu en oprustning:

”Om det lige er 999 eller 1000 medarbejdere, det skal ikke skille os ad,” sagde HK Stat-formanden.
Rita Bundgaard angreb desuden debattens navn ”Er du skidt, Skat.” For som hun formulerede det, så er Skat ikke skidt, skat er ”i terminalfasen.”

Det var FSR – Danske Revisorer, der stod for debatten. FSR’s adm. direktør, Charlotte Jepsen, opfordrer Karsten Lauritzen til hurtigt at få en afklaring på, hvor mange ansatte der er behov for i Skat.

”Når man kan se, at virksomhedernes restancer vokser med 0,5 mia. kr. hver måned, så skal der ikke gå ret lang tid med at sidde ved tegnebrættet og se, hvilket skattevæsen man vil have om fire år. Fordi så er der tabt endnu flere mia. kr. Det er vores bekymring. Derfor siger vi, få nu ansat det antal medarbejdere, der skal til. Om det er 500 eller 1000 ved jeg ikke. Det må I lave analyser af, og det skal vi gerne hjælpe med,” sagde Charlotte Jepsen.