Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlader Liberal Alliance: "Elastikken holdt ikke længere så at sige"

null

389873_16_9_large_612.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
22. okt 2019 KL.17:39
Tidligere økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille har valgt at melde sig ud af partiet Liberal Alliance. 

Det skriver han tirsdag eftermiddag i et Facebook-opslag.

"Efter det store valgnederlag i juni har vi naturligt nok forsøgt at genopfinde partiet, men det er blevet tydeligt for mig, at vi ikke har været enige om en ny vej frem. Elastikken holdt ikke længere så at sige," skriver Simon Emil Ammitzbøll-Bille blandt andet i opslaget.Intern magtkamp

"Vi har ikke været enige i folketingsgruppen, og det er jo helt fair. Det er politik. Og derfor slutter mit medlemsskab af LA efter mere end 10 år her;" skriver Simon Emil Ammitzbøll-Bille her til eftermiddag.

I et brev, som TV2 er i besiddelse af, der er blevet sendt og underskrevet af et flertal i partiets hovedbestyrelse, oplistes en række eksempler, hvor afsenderne mener, Simon Emil Ammitzbøll-Bille har ageret illoyalt over for partiet. 

"(...) hvis Simon Emil ønsker at hoppe parti eller stifte et nyt, så bedes han gøre det nu, i stedet for at positionere sig yderligere på Liberal Alliances bekostning," står der blandt andet i brevet. 

Der har angiveligt verseret en intern magtkamp i Liberal Alliance, hvor den tidligere gruppeformand og politiske ordfører, Christina Egelund for få dage siden også valgte at melde sig ud af partiet. 

"For mig er det helt tydeligt, at Liberal Alliance ligesom mange andre partier er splittet mellem en national strømning på den ene side og en moderne, liberal strømning på den anden side. Jeg tilhører den sidste, og jeg oplever, at den strømning er under pres i LA". 

"Det er, som om partiet invaderes af en stigende konservatisme – og så hører jeg ikke længere hjemme der," lød det fra Christina Egelund til DR, da hun valgte at stoppe. 

I forbindelse med folketingsvalget 5. juni fik Liberal Alliance noget af en vælgerlussing og kom med 2,3 pct. af stemmerne farligt tæt på spærregrænsen. Det fik daværende formand Anders Samuelsen til at trække sig fra posten. 

Han blev erstattet af den 27-årige Alex Vanopslagh som partiformand.