Se kortet: Sådan rammer den nye boligskat

null

344591_16_9_large_546.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
03. maj 2017 KL.14:25
En ny aftale om fremtidens boligskat er endeligt på plads, og det er nu muligt at se, hvad det betyder for boliger i de enkelte kommuner.

(Hvis du læser nyheden i Børsens app, skal du åbne linket i en browser for at se kortet)

Politik
Børsen har indsamlet data, som Skatteministeriet har offentliggjort på nye-ejendomsvurderinger.dk. Det viser, at der er stor forskel på, hvor meget boligskatten ændrer sig for både typiske og dyrere huse fra kommune til kommune.

I kommunerne i og omkring København kan boligejerne eksempelvis se frem til, at boligskatten stiger med helt op til 3300 kr. i 2021 i forhold til 2017.

Til gengæld står den samlede boligskat for et typisk hus til at falde med mere end 1000 kr. årligt i 70  kommuner. Det drejer sig især om de kommuner, der ikke ligger i hovedstadsområdet. En typisk boligejer i Odsherred Kommune skal således betale 8100 kr. mindre årligt fra 2021.

Mulighed for indefrysning

Det er værd at bemærke, at VLAK-regeringen sammen med DF, S og R er blevet enige om, at boligejere skal have mulighed for at indefryse stigende boligskatter.

Det betyder, at den boligskat, der skal betales med det samme, kan være mindre, end kortene herunder viser. Den indefrosne boligskat skal først betales til staten, når boligen sælges videre.

Det første kort viser ændringen for typiske en-familieshuse:


Dyre huse får flere smæk

De geografiske forskelle bliver endnu større, når man ser på dyrere huse, viser tallene fra Skatteministeriet.