Sådan vil Mette F lukke milliardhul i togfonden

325441_16_9_large_346.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
01. jun 2016 KL.10:34
Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen er klar med et bud på, hvordan man kan lukke milliardhullet i togfonden, der er opstået efter olieprisernes styrtdyk.

Kun halvdelen af de 28 mia. kr., som der var planlagt projekter for, er der reelt penge til. Men ifølge et notat fra Finansministeriet kan hullet lukkes med 200 millioner kroner årligt.

Og de skal findes i en særlig pulje.

"Jeg vil foreslå, at vi frem til 2020 tager de 200 millioner kroner om året fra puljen til bedre og billigere kollektiv trafik," siger hun i Folketingets afslutningsdebat.

"Herefter skal finansieringen indarbejdes i den kommende 2025-plan. På den måde kan vi binde Danmark sammen retfærdigt og ansvarligt," siger S-formanden.

Hun mener, at regeringen går den helt forkerte vej, når den drosler ned for den grønne omstilling og bebuder en rundbarbering af togfonden.

"Regeringen har forsøgt at gøre Togfonden til en kæmpehul i statskassen. Vi ved nu, det ikke passer. Det er 200 millioner kroner om året, det drejer sig om," siger hun.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen har tidligere anklaget Socialdemokraterne for ikke at forholde sig til de enorme udfordringer, dansk økonomi står over for i debatten om Togfonden.