Rygter talte sandt: Søren Pind stopper som minister - og i dansk politik

362165_16_9_large_318.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
01. maj 2018 KL.18:33

null

Ifølge Berlingske vil Søren Pind (V) stoppe som minister og helt forlade dansk politik. Det sker samtidigt med at Esben Lunde Larsen stopper som Miljø- og fødevarerminister.

Han stopper med øjeblikkelig virkning som uddannelses- og forskningsminister, ligesom han forlader Folketinget, skriver avisen.

"Jeg føler mig tømt. Jeg har kæmpet med hver en fiber i min krop for dét, jeg troede på i alle år. Jeg har brugt enorme kræfter på det, og jeg mangler den sidste sultne energi," siger Søren Pind i et interview til Berlingske.

Ildsjæl forlader dansk politik

Børsens politiske kommentator Helle Ib mener, at Venstre nu mister en af sine allermest markante skikkelser i generationer.

"En glødende liberal sjæl, der har haft sine op og nedtur i venstre og har præget værdidebatten med stor engagement, ja nogen ville nok også sige en portion patos. Hans exit vil næppe komme som en overraskelse, på Christiansborg og i ministerrækkerne er der længe blevet talt om at Søren Pind var på vej væk, at han næppe ville fortsætte som minister," lyder det fra Helle Ib, der nu siger farvel til en af nyere dansk politiks mest farverige skikkelser. En mand som delte vandene - både blandt danskerne og internt i Venstre.

Blev frosset ud i en periode

"Søren Pind blev i en periode lagt på is af partitoppen i Venstre, da han gjorde oprør mod den midtersøgende linje, Anders Fogh Rasmussen havde trukket partiet ind på i 00'erne. Jeg husker hvordan Pind blev opfattet som en provokatør med sine liberale teser, men i dag må han glæde sig over at mange af grundholdningerne til samfundet er blevet mere mainstream," lyder det fra Helle Ib, der afslutter:

"Andre ministre har været vidende til at han virkede til at have mistet noget af gejsten på sin seneste ministerpost. Udadtil er han gået mest op i vandtrykket i københavn."

I 2008 gav Søren Pind ifølge Helle Ib udtryk for, at det haltede gevaldigt med samarbejdet i VKO-blokken og at forholdet trængte til en opdatering. Dengang blev han sat på plads af Claus Hjort Frederiksen med ordene om, at Pind havde "taget fejl i syv år".

Men Søren Pind har sjældent været til at komme udenom i Venstre. Ved formandsopgøret i Venstre i 2014 kastede han sig lidenskabeligt ind i et forsvar for statsminister Lars Løkke Rasmussen.