Radikalt bagland kræver højere boligskat

240208_16_9_large_517.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
04. sep 2012 KL. 6:57

Boligskatten skal op, og det skal De Radikale arbejde for.

Sådan lyder kravet til partileder Margrethe Vestager (R) og hendes folketingsgruppe fra den radikale hovedbestyrelse, selv om regeringen før sommerferien aftalte med Venstre og De Konservative at frede den frem til 2020.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

"Det er god radikal politik, at man flytter skatten på arbejde over på skatten på bolig, så det bedre kan betale sig at arbejde," siger Pernille Boye Kock, der er radikal folketingskandidat og medlem af partiets hovedbestyrelse.

"Selv om der ikke er stemning for det i regeringen, skal vi fortsætte arbejdet for at få ophævet fastfrysningen," tilføjer hun.

Når De Radikale senere på måneden holder landsmøde, vil hovedbestyrelsen have vedtaget, at R-ministre og folketingsgruppe aktivt skal arbejde for, at "den nuværende fastfrysning af ejendomsværdiskatten ophæves".

Gruppeformand Marianne Jelved siger, at partiet er bundet af skatteaftalen, men at det vil arbejde på at hæve boligskatten efter 2020, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Partileder Margrethe Vestager har tidligere gentagne gange fastslået, af hun ikke vil pille ved boligskatterne.

"Alle er klar over, at vi har den aftale i regeringen, at vi hverken ser på rentefradraget eller ejendomsværdiskatten i denne valgperiode," sagde Margrethe Vestager til Ritzau i begyndelsen af året.

Hun fastslog ved den lejlighed, at regeringsgrundlaget freder boligejerne.

/ritzau/