Pape ærgrer sig over melding fra Ellemann: "Det er jo den endegyldige kapitulation til det socialdemokratiske velfærdssamfund"

391375_16_9_large_460.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
17. nov 2019 KL.17:38
Det vækker ikke ligefrem jubel hos De Konservatives partiformand Søren Pape, at Jakob Ellemann-Jensen og Venstre vil holde fast i det velfærdsløfte, som den nu tidligere partiformand Lars Løkke Rasmussen udstak i valgkampen.

“Det er jo den endegyldige kapitulation til det socialdemokratiske velfærdssamfund. Venstre må selvfølgelig gerne gøre det – jeg synes bare, det er ærgerligt,” siger Søren Pape, som har kunnet følge Venstres landsmøde tæt.

På landsmødet henover weekenden i Herning slog Ellemann-Jensen nemlig fast, at det såkaldte velfærdsløfte fortsat står til troende.

“Vi vil levere på det velfærdsløfte, vi har givet. Sådan at de dygtige mennesker, som tager sig af os på skolerne, på plejehjem og hospitalerne, ikke skal løbe endnu hurtigere, når der kommer flere børn og ældre i de kommende år,” sagde Jakob Ellemann-Jensen på Venstre landsmøde.

Borgerlige skal kunne tage diskussionen

Velfærdsløftet skal sikre, at velfærden bedres i Danmark, og det betyder, at der skal pumpes for op mod 20 mia. kr. ind i det offentlige system over de kommende år.

Og det huer ikke Søren Pape:

“Hvis velfærden er under pres i Danmark, handler det om en systemfejl. Så er det, fordi vi ikke gør tingene rigtigt, eller fordi vi må diskutere, hvilke forventninger man kan have til, hvad man kan få,” siger Søren Pape, som fortsætter.

“Hvis vi ikke fra den borgerlige-liberale side vil tage den diskussion, så har vi tabt.”

Løftebrud eller ej

Velfærdsløftet blev frembragt af Lars Løkke Rasmussen under valgkampen, og i Søren Papes optik betyder det, at der med en ny formand ved roret må kunne udstikkes en ny kurs. 

“Jeg har et håb og en tro på, at på et tidspunkt må de også i Danmarks liberale parti komme til en erkendelse af, at skattelettelser faktisk er en del af det at være borgerlig,” siger Søren Pape.

Men der er jo tale om et løfte, der blev givet inden valget. Skal man ikke overholde sine løfter?

“Jo, selvfølgelig. Men jeg ser meget velfærdsløftet som et, Lars Løkke Rasmussen gav. Og mit indtryk er ikke, der havde været meget diskussion i Venstre om det forinden,” siger Søren Pape, der håber, at tiden i opposition vil gøre, at Venstre “kommer på bedre tanker.”

“Er det eneste, danskerne skal levere de kommende år, en masse ekstra skattepenge til den offentlige sektor? Eller kan de også have et håb om at få nogle af deres egne penge at se igen?” afslutter Søren Pape.