Olieprisen sniger sig op i skyggen af medlinger fra Iran og Irak

335265_16_9_large_333.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
21. nov 2016 KL. 9:42

Prisen på en tønde olie rejser sig en smule mandag morgen efter meldinger fra henholdsvis Iran, Irak og Rusland. Det får troen på en aftale på Opec-mødet i Wien 30. november til at blusse op.

Iran har ifølge Bloomberg News signaleret, at man er parat til at indgå en aftale med sammenslutningen af olieeksporterende land, Opec. Og fra Irak forlyder det, at man er klar til at komme med nye forslag op til mødet, skriver Bloomberg News.

Den iranske olieminister, Bijan Namdar Zanganeh, siger at det er "meget sandsynligt" at medlemmerne af Opec vil nå til enighed. Og Wall Street Journal skriver, at den irakiske olieminister Jabbar al-Luaibi har sagt, at man vil komme med tre nye forslag denne uge, som falder i tråd med organisationens ønsker om olieproduktionen.

- Det er rimeligt tydeligt, at nogle i markedet er sikre på, at det her vil lede til et produktionsloft, siger Michael McCarthy, chefstrateg hos CMC Markets, til Bloomberg News.

En tønde Nordsøolie koster mandag morgen 47,35 dollar mod 45,95 dollar fredag klokken 17. En tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, ligger til 46,12 dollar mod 44,85 dollar i fredags ved markedslukningen.

Både A- og B-aktien i A.P. Møller-Mærsk stiger mandag morgen med henholdsvis 0,4 pct. til 8575 kr. og 0,1 pct. til 9050 kr.

/ritzau/FINANS