Novo Nordisk-topchef melder sig som klimaformand: Se hele regeringens grønne hold fra erhvervslivet

391151_16_9_large_257.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
13. nov 2019 KL.13:49
Med 13 klimapartnerskaber vil statsminister Mette Frederiksen (S) sætte fut i regeringens mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 pct. frem mod 2030.

Børsen har fået kendskab til den komplette liste over de danske topchefer, som skal stå i spidsen for hvert enkelt klimapartnerskab. Flere tunge topchefer fra danske C25-virksomheder har sagt ja til opgaven.

Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen bliver formand for life science og biotek-industrien.

Jens Bjørn Andersen, der står i spidsen for transportkoncernen DSV Panalpina, indtager formandsstolen for landtransport og logistik.

Topchef i energigiganten Ørsted Henrik Poulsen bliver formand for partnerskab om energi og forsyning.

Også Mærsk er repræsenteret. Selskabets topchef Søren Skou får ansvar for "Det Blå Danmark", som dækker over den maritime sektor.

Grundfos-topchef Mads Nipper får ansvar for produktionssektoren.

Også navne som KMD-chef Eva Berneke og Danish Crown-direktør Jais Valeur indtræder i kredsen af klimaformænd. De får ansvar for henholdsvis it- og fødevarebranchen.

SAS-direktør Simon Pauck Hansen bliver formand for partnerskabet med flybranchen, mens Michael Løve, direktør i Netto, sætter sig på den del, der handler om handelssektoren.

Michael Lundgaard Thomsen, direktør i Aalborg Portland, bliver formand for energitung industri, og Torben Møger, som er adm. direktør i PensionDanmark, får ansvar for finanssektoren.

Jesper Kristian Jacobsen, som er adm. direktør i entreprenørvirksomheden Aarsleff, bliver formand for bygge- og anlægssektoren. 

Sidst men ikke mindst bliver Camilla Haustrup Hermansen, der er direktør og medejer af virksomheden Plus Pack, udnævnt som formand for affald, vand og den cirkulære branche.

Planen er, at de 13 nye formænd skal komme med indspark til regeringens klimahandlingsplan, der skal være på plads næste år. Klimahandlingsplanen skal komme med konkrete tiltag til at reducere drivhusgasserne og skal bygge ovenpå den klimalov, der forventes vedtaget inden jul. Klimaloven skal binde Danmark og regeringen til at nå 70 pct.-målet inden 2030.

De 13 topchefer gæster i dag Marienborg og statsminister Mette Frederiksen for at sætte officielt i gang i klimapartnerskaberne.