Nordkoreas diktator støtter Trump: Han er klog og forudseende

325461_16_9_large_681.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
01. jun 2016 KL.14:07
Den flamboyante byggematador Donald Trump, der imod alle odds skal slås mod demokraternes Hillary Clinton i efterårets amerikanske præsidentvalg, får nu opbakning fra en eksotisk kant.

Det er Nordkoreas diktator Kim Jong Un, der via de statsstyrede medier sender sin varme støtte til Donald Trump, skriver Reuters.

"Det viser sig, at Trump ikke er den grove, skøre, dumme kandidat, som de siger, at han er, men at han faktisk er en klog politiker og en forudseende præsidentkandidat," skriver DPRK Today, der er et af de statsstyrede medier i Nordkorea.

Til gengæld giver den nordkoreanske diktator ikke meget for Hillary Clintons evner i det ovale kontor. DPRK Today kalder hende "tykhovedet", fordi den demokratiske præsidentkandidat har foreslået at bruge brede sanktioner som mod Iran for at løse atomvåben-truslen på den koreanske halvø.

Trump får formentlig den nordkoreanske støtte, fordi han har sagt i valgkampen, at han er klar til at tale med Kim Jong Un om det nordkoreanske atomprogram, og at Kina også skal hjælpe.

Det officielle synspunkt fra USA er, at dialog er meningsløs, når Nordkorea ikke tager skridt i retning af at afvikle de militære atomprogrammer.

DPRK Today skriver også, at Trumps forslag om, at USA trækker sine tropper tilbage fra Sydkorea, medmindre Seoul betaler mere, er den helt rigtige vej at gå i retning af "koreansk genforening"