No deal: Boris Johnson afviser at betale brexit-regning på 39 mia pund

386606_16_9_large_606.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
25. aug 2019 KL.18:03

Hvis brexit ender uden en aftale, vil Storbritannien nægte at betale resten af skilsmisseregningen til EU på anslået 39 mia. pund i alt.

Sådan lyder det søndag fra premierminister Boris Johnson, før et møde med formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, i forbindelse med G7-topmødet i Biarritz i Frankrig.

Den britiske regering har allerede betalt en del af regningen i forbindelse med udsættelsen af brexit tidligere på året, men skylder fortsat EU anslået 33 mia. pund.

“Hvis vi udtræder uden en aftale, er det klart, at de 39 mia. pund ikke længere, strengt taget, er noget vi skylder,” sagde Boris Johnson til ITV.

Den britiske regerings egen juridiske vurdering har ellers hidtil været, at Storbritannien er forpligtet til at betale regningen.

Truslen kommer, efter at både Johnson og Tusk på topmødet havde beskyldt hinanden for at være “Mr. No Deal”, som vil bære ansvaret, hvis brexit ender uden en aftale.

“Jeg håber stadig, at premierminister Johnson ikke ønsker at ende i historiebøgerne som Mr. No Deal,” sagde Donald Tusk i en udtalelse lørdag.

Men Johnson afviste, at et aftaleløst brexit vil være hans skyld.

“Jeg har gjort det fuldstændig klart, at jeg ikke ønsker no deal og at vi er nødt til at slippe af med bagstoppet fra aftalen, og hvis Mr. Tusk ikke ønsker at ende som Mr. No Deal-Brexit, så håber jeg han vil huske den pointe,” sagde Johnson ifølge BBC.