Meningsmåling: Nu er Enhedslisten større end SF

Politik
Eksklusivt for kunder
01. nov 2011 KL.15:23
SF's fortsatte tilbagegang i meningsmålingerne betyder nu, at Enhedslisten ville få flere stemmer end regeringspartiet, hvis der var folketingsvalg i dag.

En ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, afslører, at SF kun står til at få 7,5 procent af stemmerne mod 7,7 procent til Enhedslisten.

Det er første gang, at Enhedslisten er større end SF i en meningsmåling fra Voxmeter.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, mener, fremgangen skyldes en klar ideologisk profil. Liste Ø fik 6,7 procent af stemmerne ved folketingsvalget.

"Jeg tror, at mange opfatter Enhedslisten som regeringens sociale samvittighed. Og så tror jeg, at vi belønnes for at have stået fast på vores politik - også efter folketingsvalget. Det har senest vist sig i forbindelse med debatterne om fjernelsen af fattigdomsydelserne og beskatningen af de multinationale selskaber," siger Johanne Schmidt-Nielsen og fortsætter:

"Endelig tror jeg, at det først nu går op for mange, hvor borgerlig De Radikales økonomiske politik egentlig er. Derfor ønsker de en stærkere modvægt til Margrethe Vestager."

Vælgerne vil se resultater

SF - som i en enkelt meningsmåling tilbage i 2008 endda var større end Socialdemokratiet - får kun 7,5 procent af stemmerne mod 9,2 procent af ved folketingsvalget.

Ifølge SF's politiske ordfører, Jesper Petersen, står og falder partiet - og regeringen - på, om den leverer resultater.

"Og jeg synes, at vi allerede er kommet godt i gang med den kommende finanslov- som for eksempel forslagene om netop fattigdomsydelserne og de multinationale selskaber. Derfor er det, som tæller, hvordan vælgerne bedømmer os om fire år."

Meningsmålingen viser, at S, R, SF og EL står til at få 81 mandater, mod 94 mandater til V, K, DF og LA.

Meningsmåling baserer sig på interview gennemført via telefon i perioden fra den 24. oktober og til den 30. oktober 2011 med 1000 repræsentativt udvalgte personer over 18 år. Den maksimale usikkerhed er på +/-2,9 procentpoint.

/ritzau/