Megafon: DF er Danmarks største parti

295117_16_9_large_876.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
27. nov 2014 KL.19:23
Hvis der var valg i dag, ville Dansk Folkeparti blive landets største parti med 21,2 pct. af stemmerne.

Det viser en dugfrisk meningsmåling foretaget af Megafon for TV2 og Politiken. Det er første gang nogensinde, at Dansk Folkeparti får flest stemmer i en Megafon-måling, og den historiske måling vækker i sagens natur begejstring hos Dansk Folkepartis partiformand, Kristian Thulesen Dahl.

"Det er jo en fantastisk måling for Dansk Folkeparti," siger han til tv2.dk

Venstre er næststørste parti i målingen med 20,9 pct. af stemmerne, og Socialdemokratiet tredjestørst med 19,8 pct. Den statistiske usikkerhed ved målingerne er dog væsentligt større end den marginale forskel på de tre partier, og Kristian Thulesen Dahl understreger da også, at der er lang vej til et flot valgresultat.

"Jeg ved jo også godt, at næste gang er der sikkert en måling, hvor vi går tilbage igen. Sådan svinger det op og ned. Vi vil gerne have danskernes opbakning, og vi slås hver eneste dag for det. Det afgørende er den dag, hvor vi stemmer til folketingsvalget," siger Kristian Thulesen Dahl til tv2.dk

Målingen sender 55,2 pct. af stemmerne til blå blok, mens den nuværende regering og den resterende del af rød blok ifølge Megafon ville få 44,8 pct. af danskernes stemmer, hvis der var valg i dag.