Mærsk gav 450.000 kr til Radikales valgkamp

241068_16_9_large_770.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
14. sep 2012 KL.10:27

De Radikale modtog over 2 mio. kr. i valgkampsstøtte før valget sidste år.

DI var den største bidragsyder med 750.000 kr., fulgt af Dansk Arbejdsgiverforening med 500.000 kr, A.P. Møller - Mærsk med 450.000 kr., og Finanssektorens Arbejdsgiverforening med 200.000 kr. 

Det skriver Berlingske, der har fået indsigt i De Radikales partiregnskab forud for partiets landsmøde i weekenden.

Flere personer i det radikale bagland mener imidlertid, det er en uskik, at de Radikale og andre partier modtager store, kontante beløb fra stærke særinteresser.

"I mine dybe hjerterødder er jeg bekymret. Der, hvor der går penge ind, er der også en risiko for indflydelse," siger tidligere landsformand for de Radikale, Søren Bald.

Ikke flyttet et komma


Men den nuværende landsformand Klaus Frandsen afviser, at de kontante bidrag skulle have flyttet et komma ved partiets politik.

Berlingske har ikke kunnet få en kommentar fra partiets leder, Margrethe Vestager, men Klaus Frandsen vurderer, at Mærsk, bankerne og de øvrige bidragydere har forsøgt at købe sig til en gardering.

"De har givet flere penge til de borgerlige partier, end de har givet til os. Men de har forsøgt at købe en gardering, hvor de Radikale kunne blive en signifikant stemme i en socialdemokratisk-ledet regering," siger Klaus Frandsen.