Løkke til advokater og bankfolk: "Ryd op nu. Ellers gør andre det for jer"

372483_16_9_large_306.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
17. nov 2018 KL.10:28
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) rettede i sin landsmødetale en hidtil uset hård bandbulle mod den del af danske forretningsmænd, der som "gemene tyveknægte" stjæler fra fællesskabet.

Især sagerne om misbrug af udbytteskat og hvidvask har skabt en alvorlig udfordring for samfundet, og et opgør er nødvendigt, mener Lars Løkke Rasmussen.

I første omgang opfordrer statsministeren til selvransagelse blandt virksomheder, der opererer i lovgivningens gråzoner. Men der er også brug for mere end det, lød det i landsmødetalen.  

"Derfor er mit budskab til de virksomheder, der har svigtet vores tillid: Ryd op nu. Ellers gør
andre det for jer," sagde Lars Løkke Rasmussen.

Talte om svindel og misbrug

Fra landsmødets talerstol konstaterede han, at "myndighederne er blevet svindlet af internationale tyvebander, som har betragtet det danske skattesystem som et tag selv bord for uretmæssige fradrag i milliardklassen."

Samtidig omtalte Lars Løkke Rasmussen såvel Dansk Bank som advokathuset Bech-Bruun uden dog at nævne deres navne i henholdsvis hvidvask- og udbytteskandalerne:

"Store, ellers velrenommerede virksomheder har tilsyneladende haft afdelinger, der er blevet misbrugt som hvidvaskningscentraler af østeuropæiske rigmænd. Ja, selv de advokater, som skulle hjælpe med os med at holde orden i tingene undersøges nu for at have spillet på to heste," sagde statsministeren.

Talen stod som en påmindelse om, at tålmodigheden på hele Slotsholmen med den anløbne del af erhvervslivet er ovre:

"Vi er desværre igen blevet mindet om, at man godt kan gå klædt som forretningsmand, og så alligevel ikke være andet end en gemen tyveknægt, som stjæler fra fællesskabet. Det skader tilliden til fællesskabet voldsomt. Og det skader jo desværre også de mange mange virksomheder, som opfører sig ordentligt og som vi er helt afhængige af."