Løkke svarer igen på blå kritik: "VK-alliance er rygraden i det borgerlige-liberale Danmark"

386596_16_9_large_455.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
24. aug 2019 KL.15:22

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen tager lørdag til genmæle mod de blå partier, som de seneste to uger har kritiseret ham for at gå til valg på en SV-regering i forsommeren.

I et Facebook-opslag henviser den tidligere statsminister bl.a. til Stram Kurs og Nye Borgerliges indtog i dansk politik og konstaterer:

"Der VAR ingen udsigt til flertal bag de blå partier, og var det alligevel mirakuløst indtruffet, ville det have været alt for broget at regere på."

Samtidig skriver V-formanden, at han er uenig i den “forsimplede analyse” af, at han skulle have svigtet det borgerlige samarbejde.

Pape: Løkke svigtede

Lars Løkke Rasmussens SV-melding har fået en hård medfart fra både De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige.

I sidste uge kaldte partileder Søren Pape Poulsen (K) det i Berlingske “et svigt, når man dagen før valget siger, at nu har jeg ikke længere det borgerlige Danmark som førsteprioritet”.

Alligevel tolker Lars Løkke Rasmussen positivt på de signaler, der kom fra De Konservatives sommergruppemøde fredag, hvor Søren Pape Poulsen talte i mere runde vendinger om et fremtidigt samarbejde.

Derfor slutter V-formanden også sit Facebook-opslag af med at konstatere:

"VK-alliance er rygraden i det borgerlige-liberale Danmark. Jo stærkere den er, desto større er sandsynligheden for en borgerlig-liberal ledet regering."

Opslaget fra Lars Løkke Rasmussen nævner desuden intet om den nuværende ledelseskrise i Venstre, hvor et hovedbestyrelsesmøde om en uge kan vise sig afgørende for partiformandens fremtid.

Du kan læse hele opslaget her: