Liberal Alliances direktør stopper øjeblikkeligt

332498_16_9_large_556.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
03. okt 2016 KL.13:23
Sune Aagaard, der har været direktør i Liberal Alliance de seneste to og et halvt år, stopper med øjeblikkelig virkning på posten.

Sune Aagaard, der har haft ansvaret for partiets sekretariat på Christiansborg, skrev lørdag på Facebook, at “til almen orientering er Liberal Alliance og jeg i fordragelighed gået fra hinanden med virkning fra i går eftermiddags.”

Mandag pakkede Sune Aagaard sit kontor på Christiansborg.

Børsen har spurgt, hvorfor han pludselig stopper i det liberale parti, der den seneste måned har været i vælten med ultimative meldinger om topskatten, der potentielt kan koste regeringen livet.

“Jeg har ikke rigtig nogen kommentarer til det. Det er ikke noget, der er politisk interessant. Jeg vil helst lade være med at kommentere det.”

Så du vil slet ikke sige noget?

“Nej, det vil jeg ikke. Hvis der var en eller anden politisk ting i det, men sådan har min rolle og funktion slet ikke været.”

Du er da også politisk involveret i partiet?

“Jo, jo. Men altså jeg vil helst ikke sige noget om det. Jeg har været rigtig glad for at være i LA, og det har været to et halvt superfede år.”

Tidligere journalist

Sune Aagaard skiftede til Liberal Alliance i sommeren 2014. Før det var han vært på radioprogrammet Millionærklubben på Radio 24/7.

Tidligere har Sune Aagaard været partner i det journalistiske bureau Kontrabande og kommunikationschef i firmaet Designit.

Sune Aagaard, har du sagt op i Liberal Alliance, eller har I været uenige om noget?

“Vi er simpelthen bare blevet enige om, at det var et godt tidspunkt at skilles på.”

Har du selv sagt op?

“Det er, som jeg siger, at det er vi blevet enige om. Efter gensidig aftale. Når begge parter synes, det er den rigtige vej at gå, det er det, der er sket i det her tilfælde.”

Er det fordi, du har fået et andet job?

“Nej, det er det ikke. Jeg har ingen ambitioner om at lave noget for et andet politisk parti end Liberal Alliance. Mit forløb har været usædvanligt på den måde, at jeg ikke har arbejdet med politik før, og det vil slet ikke være interessant for mig, hvis det var hos andre end LA.”

Der har været megen snak om Liberal Alliances ultimative kurs på topskat – er det den, der har været uenighed om?

“Nej, det har ikke noget med det at gøre. Det er meget smigrende, at du spørger, men det er folketingsgruppen, der tegner det billede. Så det har ikke noget med det at gøre.”

Samuelsen er tavs


Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, har ingen kommentarer til sagen.

“Jeg har ikke nogen kommentarer. Det har vi aldrig, når folk stopper. Det er et grundlæggende princip.”

Har der været uenighed om strategien for Liberal Alliance?

“Overhovedet ikke. Det har ikke noget med det at gøre. Sune Aagaard skriver jo også, at der aldrig før har været så meget brug for Liberal Alliance.”

Fra Liberal Alliances presseafdeling henvises der til landsformand Leif Mikkelsen for en kommentar. Han er ikke vendt tilbage på Børsens henvendelser.

peso@borsen.dk