Liberal Alliance overhaler De Konservative

Politik
Eksklusivt for kunder
05. okt 2010 KL. 7:02
De Konservative får den værst tænkelige start på det nye folketingsår, der begynder tirsdag.

Partileder Lene Espersen (K) må sluge den dobbeltbitre pille, at hendes popularitet er rekordlav, og at De Konservative for første gang bliver overhalet af Liberal Alliance. Det viser en ny vælgermåling, som YouGov Zapera har foretaget for metroXpress.

Anders Samuelsen (LA) og co. står til 7,4 procent af stemmerne, mens De Konservative får rekordlave 6,1 procent. Der er tale om et ‘markant skred' blandt de borgerlige vælgere, siger politisk redaktør på Fyens Stiftstidende Troels Mylenberg.

"Liberal Alliance fremstår nu som en klarere politisk mulighed for de borgerlige vælgere, end De Konservative gør. Det er ikke længere bare et fravalg af De Konservative, men et tilvalg af Liberal Alliance, som både formår at fastholde og udbygger vælgeropbakningen," siger han til metroXpress.

Anders Samuelsen kalder målingen for en ‘kæmpe tillidserklæring', men er ikke blind for, at opbakningen kan være uden politisk betydning, hvis Helle Thorning-Schmidt rykker ind i Statsministeriet.

"Det vil være trist, når der er så mange danskere, der er klar til reformer. For der kommer ikke reformer med et rødt flertal. Men den røde føring vil indsnævres frem mod valget, som bliver historisk tæt," siger han til metroXpress.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt (S), står i målingen til at overtage statsministerposten efter næste valg. Rød blok står til et komfortabelt flertal på 91 mandater mod blå bloks 84. Samtidig har Thorning børstet støvet fra skattesagen af sig og er igen blandt de tre mest populære partiledere.

Kilde: metroXpress