Landbruget jubler over ny superminister

306513_16_9_large_470.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
28. jun 2015 KL.14:58
Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer er særdeles tilfredse med, at miljø- og fødevareministeriet nu lægges sammen under en minister.

"Vi byder Eva Kjer Hansen velkommen som ny superminister for vores erhverv - og glæder os til samarbejdet. Eva Kjer Hansen har tidligere erfaring fra området, og har været i front for arbejdet med at afskaffe dansk enegang, når det gælder overimplementering af EU-regler," skriver adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, i en kommentar.

Hun ser frem til, at regeringen får vedtaget den fødevare- og landbrugspakke, som de borgerlige partier blev enige om før valget. Planen indeholder bl.a. et opgør med visse begræsninger af gødningen af marker, afskaffelse af randzonerne og en række andre tiltag, der ifølge Landbrug & Fødevarer kan få afgørende betydning for konkurrencekraften i fødevareklyngen.

"De borgerlige partier har fremlagt en meget klar plan for fødevareklyngen, der for alvor kan sætte vores erhverv tilbage på vækstsporet. Vi håber, at et bredt flertal af de erhvervsvenlige partier i Folketinget vil støtte planen," skriver Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug og Fødevarer.

Kritikerne frygter, at miljøet nu vil blive nedprioriteret i forhold til landbrugets interesser.

"Det er dybt bekymrende, at den nye Venstre-regering har valgt at lægge miljøministeriet ind under fødevareministeriet. Jeg frygter, at det nu bliver landbrugets økonomiske interesser, der fastsætter ambitionsniveauet for vores miljø og vores natur," lyder det fra Maria Reumert Gjerding, folketingsmedlem for Enhedslisten.