Kurt Thorsen får fem års fængsel

Politik
Eksklusivt for kunder
02. feb 2015 KL.14:36
Opdateret kl. 13.15 - Den kendte erhvervsmand Kurt Thorsen får endnu en omgang bag tremmer. Han har netop fået en dom for skattesvig, der lyder på fem års fængsel.

Det skete i Københavns byret, hvor dommer Charlotte Meincke var klar i sin afsigelse.

Thorsen var af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet - bedre kendt som Bagmandspolitiet - tiltalt for groft skattesvig, fordi han i 2005 og 2006 har undladt at oplyse skat om en indtægt på 10 mio. kr.

Penge han tjente som konsulent på et moské- og højhusprojekt på Amager.

Thorsen har selv nægtet, at han har modtaget løn, men ifølge Bagmandspolitiet skylder han det danske skattevæsen 5,85 mio. kr.

To plus tre

To af den fem år lange straf får han for sagen om skattesvig, mens de tre er reststraf fra Thorsens tidligere fængselsstraf, som han blev idømt tilbage i 2002.

En af sagens omdrejningspunkter er, hvorvidt Kurt Thorsen var skattepligtig i Danmark i perioden 2005 og 2006. Selv kalder hovedpersonen dommen "uretfærdig", men det vides endnu ikke, om han vil anke.

"Det er uforståelig, at det er kommet til det resultat. Jeg er meget rystet. Det er meget uretfærdigt," sagde Thorsen udenfor Københavns byret ifølge TV2 News.

Gammel kending

Kurt Thorsen har kun været en fri mand i fem et halvt år. Før det afsonede han seks års fængsel i forbindelse med den såkaldte PFA-sag.

Østre Landsret idømte ham i 2002 fængsel for bedrageri og dokumentfalsk for 3,7 mia. kr.

Han blev dog efter et overfald i fængslet løsladt i januar 2006 og nægter desuden stadig sin skyld i sagen.