Kommentator: Mail-sag værre end møde-sag

Politik
Eksklusivt for kunder
30. sep 2010 KL.10:35
Den verserende sag om tvivlsomme forklaringer, beordring af sletning af mails og splid imellem regeringspartierne er værre for udenrigsminister Lene Espersen (K) end sagen om de missede møder i foråret.

Det mener politisk redaktør hos Fyens Stifttidende, Troels Mylenberg.

”Møde-sagen var et værdighedstab og et kompetencetab for hende i forhold til, hvad hun stod for. Den her sag er værre, fordi den er langt mere politisk inficeret, og det giver nogle helt andre dimensioner,” siger han til borsen.dk og fastslår:

”Desuden skal man ikke glemme, at dele af det er foregået i folketingssalen."

Sagen tåler kritik

Da møde-sagen eskalerede igennem foråret, var der flere, der mente, at opposition og presse gjorde sagen til noget, den ikke var, og at den blev bragt ud af proportion.

Troels Mylenberg mener dog, at denne sag har substans nok til at bære den hagl af kritik, der nu vælter ned.

”Der er selvfølgelig altid fare for, at sympatien vælter, men forskellen på den her og den med møderne, er, at i forhold til møderne var der tale om nogle personligt trufne valg, som Lene E. foretog i forhold til privatlivet,” siger han.

Det mener han, at man kan gøre sig til dommer over derhjemme i sofaen, som man vil.

”Forskellen her er, dels at hun fuldstændigt åbent erkender, at hun svarer udenom på spørgsmål i folketingssalen og dels problemstillingen omkring overbetaling af det private sundhedsvæsen,” understreger han.

Den politiske redaktør forklarer, at dette er en intern konflikt mellem Venstre og De Konservative og også internt i De Konservative. Han mener, at det er en ekstrem politisk konflikt, som det ikke giver mening at synes, at medierne ikke skal beskæftige sig med.

”Det har slet ikke samme brod af personlig kritik - det er en politisk kritik, og den skal hun håndtere politisk. Hun krakelerede jo nærmest for åben skærm i går, hvor hun erkender, at hun taler udenom. Det har jeg aldrig oplevet før,” slutter han.