K: Opret sikre flygtningezoner i Syrien

Politik
Eksklusivt for kunder
08. sep 2015 KL.15:28
Regeringen skal arbejde for sikre zoner for 7,6 millioner internt fordrevne i Syrien. Det skal om nødvendigt ske med magt som flyveforbudszoner for det syriske luftvåben samt soldater på jorden, siger De Konservatives udenrigsordfører, Naser Khader.

"Som det er nu, er alt, hvad vi foretager os herhjemme, symptombehandling, og det løser ikke årsagen til tragedien, tværtimod," siger Naser Khader i en pressemeddelelse.

"Det eneste, den nuværende "vente at se"-politik gør, er, at tiltrække endnu flere flygtninge til det sikre Vesten, mens årsagen til, at de kommer, får lov til at vokse dag for dag."

Hidtil har USA og andre vestlige lande afvist at sende soldater til Syrien. De bomber i stedet terrororganisationen Islamisk Stat, som dominerer store områder i Syrien og nabostaten Irak, hvor danske F-16 fly bomber, før de snart trækkes tilbage til Danmark.

Naser Khader vil stoppe flygtningestrømmen af syrere til Vesten.

"Der skal etableres sikre zoner, hvor de over 7,6 millioner internt fordrevne kan være i sikkerhed. Det kræver flyveforbudszoner, så civilbefolkningen kan være i fred for Assads tøndebomber," siger Naser Khader.

Samtidig skal vi sende langt flere penge til nærområdet, mener han.

"Hvis vi ikke ændrer kurs i den retning, så fortsætter udviklingen, som vi har set de seneste dage, og det vil kun tage til," mener Naser Khader, som har slægtninge på flugt i Syrien.

/ritzau/