JP Morgan: Trumps straftold vil teste Kinas evne til at få sat skub i økonomien

386159_16_9_large_369.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
16. aug 2019 KL.14:25

Siden handelskrigen mellem USA og Kina startede, har Kina forsøgt med flere midler at begrænse de økonomiske skader ved den amerikanske straftold.

Det har virket i nogen grad, men den seneste omgang told, der efter Trumps plan vil blive indført fra september og december kan være et nyt slag mod Kina, og det står ikke klart, hvor meget mere Kina nu kan gøre for at sætte gang i økonomien. Det fortæller Bruce Kasman, cheføkonom og chef for den globale økonomiske analyseafdeling i JP Morgan til CNBC.

"Jeg mener, at det er opmuntrende at se, at de har rykket sig på flere fronter, og det er opmuntrende at se, at det har haft nogen effekt på økonomien. Men vi har bare ikke set, hvor omfattende den seneste skade kommer til at blive,” siger han til CNBC.

I starten af august meddelte Trump, at en yderligere straftold på 10 pct. på kinesiske varer for 300 mia. kr. ville træde i kraft 1. september, men tirsdag besluttede præsidenten så at forsinke eller udskyde told på bl.a. mobiltelefoner, tøj og videospil til midten af december.

Torsdag kunne Bloomberg så fortælle, at Kina har signaleret et modsvar og kaldt USA's planlagte told for et brud på aftalerne, der blev indgået mellem Trump og den kinesiske præsident Xi Jinping.

Spændingerne mellem de to nationer i kombination med et langsommere tempo i den kinesiske og europæiske økonomi er blandt de største risici for den globale vækst i nær fremtid, og det kan meget vel smitte af på amerikansk økonomi, lyder det fra flere økonomer, skriver CNBC.