IMF efter virusudbrud: Ser nedjustering af global vækst

396854_16_9_large_990.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
27. feb 2020 KL.18:46

Udbredelsen af coronavirus rundt om i verden rammer samfundsøkonomien, og Den Internationale Valutafond, IMF, kommer af den årsag efter alt at dømme til at nedjustere sit skøn for væksten i den globale økonomi.

Det siger en talsperson fra IMF torsdag ifølge Reuters.

Allerede i søndags flagede administrerende direktør hos IMF Kristalina Georgieva i forbindelse med et møde med repræsentanter fra G20-landene i Riyadh, at udbruddet sandsynligvis vil sænke væksten i Kina i år til 5,6 pct., hvilket er 0,4 procentpoint under IMF's prognose fra januar, og skære 0,1 procentpoint af den globale vækst.

- Vi kommer formentlig til at sænke vores vækstprognose for hele verden, lyder det torsdag fra talsmand Gerry Rice fra IMF, som i april vil komme med en ny prognose i forbindelse med udgivelsen af valutafondens kvartalsopdatering, World Economic Outlook.

- Det er klart, at virusset kommer til at få en påvirkning på væksten. En masse kommer til at afhænge af, hvor hurtigt der kommer en bedring i Kina og andre lande, "spillover"-effekterne, effekterne på forsyningskæderne og omfanget af, hvor hårdt andre lande bliver ramt," siger Rice.

/ritzau/FINANS