Henriette Kjær bliver lobbyist

Politik
Eksklusivt for kunder
15. maj 2012 KL. 7:43
Den tidligere konservative toppolitiker Henriette Kjær skifter efter en længere tænkepause Christiansborg ud med jobbet som lobbyist og kommunikationsmedarbejder hos bureauet Ehrenberg Kommunikation.

Henriette Kjær valgte efter længere tids mediestorm om hende og manden Erik Skov Pedersens privatøkonomi at trække sig som politisk ordfører og gruppeformand hos De konservative i januar 2011. Siden forlod hun helt dansk politik efter valget i september sidste år.

Nu skal Henriette Kjær så forsøge at få politikere og virksomheder til at tale sammen, når hun skal arbejde med public affairs i transportsektoren for Ehrenberg.

"Transportvirksomhederne har en række udfordringer i disse år, og der vil jeg gerne prøve at samstemme synspunkterne mellem transportsektoren, og hvad de gerne vil for at kunne udføre deres hverv, men også få virksomhederne til at forstå, at politikerne også har nogle hensyn at tage til eksempelvis klima og miljø," siger Henriette Kjær til Børsen.

Tyske Ehrenberg har i dag kontorer i Berlin, Lübeck, Malmø, Oslo og København. Man vil gerne styrke positionen i Danmark, så det er i første omgang her, Henriette Kjær skal lægge sine kræfter.

Mere end lobbyisme

Den tidligere socialminister har efter de mange år i Folketinget hul igennem til mange tidligere kolleger.

"Dels består mit job i lobbyisme, men det handler selvfølgelig også om at lave en mere langsigtet strategi for virksomhederne. En del af den strategi kan selvfølgelig være at påvirke politikerne, men den kan også indeholde en hel masse andet. Det skal jeg også lave. Jobbet handler om mere end at lave lobbyisme inde på Christiansborg," siger Henriette Kjær.

Hun har selv som politiker haft mange møder med folk fra public affairs-bureauer.

"Det er altid rart at høre, hvad virksomhederne kan bidrage med, og hvordan de ser tingene. Det er jo trods alt dem, der bliver underlagt den lovgivning og de bekendtgørelser, der bliver lavet fra Folketinget og ministeriernes side. Det synes jeg altid har været berigende," siger hun.

Glæder du dig til at komme i gang igen?

"Det gør jeg. Nu skulle jeg lige lande på benene igen og akklimatiseres efter at have været på Christiansborg i 17 år. Men jeg er typen, der ikke bare kan gå med hænderne i lommen derhjemme, så jeg vil gerne i gang med noget, og det er jeg parat til nu," siger Henriette Kjær.

Hun vil ikke kommentere, om hun har fået mange tilbud fra det private erhvervsliv, siden hun stoppede som politiker.