Helle Thorning: Udskriv valget Lars Løkke

Politik
Eksklusivt for kunder
31. maj 2011 KL.13:20
Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, opfordrer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at udskrive folketingsvalget.

"Det ansvarlige er at spørge vælgerne," siger Helle Thorning-Schmidt under Folketingets afslutningsdebat.

Ifølge Socialdemokraternes formand er det hendes "store ønske", altså at Lars Løkke Rasmussen nu trykker på valgknappen.

"Statsministeren og Pia Kjærsgaard har ret til at kæmpe for et Danmark, hvor uligheden vokser. Men det er ikke det, som danskerne ønsker. Og det var ikke det, som de blev stillet i udsigt ved det seneste folketingsvalg i 2007," siger Helle Thorning-Schmidt.

Trist dag

Socialdemokraternes formand kalder det samtidig for en "rigtig trist dag for Danmark" med henvisning til, at nye tal fra Danmarks Statistik viser, at bruttonationalproduktet (BNP) faldt med 0,5 procent i første kvartal, når der korrigeres for prisudvikling og sæsonbevægelser.

Det er andet kvartal i træk, at BNP falder, og dermed er Danmark igen i recession.

En økonomisk krise, som regeringen ikke blot mangler svar på, men som den også har brugt som undskyldning for at give skattelettelser til de højeste indkomster, mener Helle Thorning-Schmidt.

"Nu siger regeringen, at det er krisens skyld. Og at beslutningerne blev truffet med begge arme på ryggen. Men det er politiske beslutninger. Der er en anden vej," siger Socialdemokraternes formand.

Investeringer

Socialdemokraterne og SF's vej er investeringer i stedet for besparelser. En vej som ikke blot skal bringe Danmark ud af krisen, men også "modernisere" landet, fastslår Helle Thorning-Schmidt.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, kritiserer til gengæld Socialdemokraternes formand for selv at mangle svar på de økonomiske udfordringer.

"Hvad vil Helle Thorning-Schmidt? Hun bruger jo 90 procent af sin tale på at kritisere regeringen," siger Ellen Trane Nørby

/ritzau/