Handelsaftale måske ikke klar til underskrift midt i november

390294_16_9_large_752.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
30. okt 2019 KL. 6:03

Den delvise handelsaftale mellem USA og Kina, som blev annonceret for nogle uger siden af USA's præsident Trump, når måske ikke at være klar til underskrift i midten af november, når Trump møder sin kinesiske kollega, Xi Jinping, til Apec-mødet i Chile den 16. og 17. november. Aftalen er dog ikke ved at falde på gulvet.

Det skriver Reuters.

"Hvis den ikke er underskrevet i Chile, betyder det ikke, at den falder fra hinanden. Det betyder blot, at den ikke er klar. Vort mål er at underskrive i Chile, men nogle gange er tekster ikke klar. Men der gøres gode fremskridt, og vi forventer at underskrive i Chile," siger en unavngiven kilde i den amerikanske regering til Reuters.

Den delvise handelsaftale betyder, at planlagte toldforhøjelser på kinesiske varer i sidste uge ikke trådte i kraft. Her var planen, at tolden på varer for 250 mia. dollar skulle løftes til 30 pct. fra 25 pct.

Til gengæld vil Kina øge sine indkøb af amerikanske landbrugsvarer betydeligt, for mellem 40 og 50 mia. dollar, fortalte USA's præsident Donald Trump, ligesom Kina vil give indrømmelser på området for intellektuel ophavsret, inden for finansielle tjenester og på valutaområdet.

"Som præsidenten sagde for flere uger siden, har vi nået en fase 1-aftale med kineserne, og begge sider arbejder på at gøre teksten færdig til underskrift i Chile," udtaler Judd Deere, talsmand i Det Hvide Hus, til Reuters.

/ritzau/FINANS