Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

380195_16_9_large_471.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
18. apr 2019 KL. 9:48
Et flertal af amerikanske finansdirektører frygter, at en recession er på vej i USA's økonomi fra tredje kvartal af 2020, fremgår det af en undersøgelse, der blev offentliggjort onsdag af Duke University, som løbende laver globale undersøgelser af forretningsklimaet.

Undersøgelsen havde denne gang svar fra 1500 finansdirektører, inklusive 469 fra Nordamerika, og viste, at 67 pct. af de adspurgte, forudsagde, at den amerikanske økonomi vil være i recession fra tredje kvartal af 2020, mens 84 pct. mener, at recessionen i hvert fald vil være indtruffet i første kvartal af 2021. 

“Selv om startdagen for en recession er blevet skubbet lidt i forhold til vores undersøgelse sidste kvartal, så er konsensus, at en nedgang er på vej,” siger John Graham, finansprofessor på Dukes Fuqua School of Business og ledende kraft bag undersøgelsen, ifølge en pressemeddelelse. 

Trods disse forudsigelser, så vurderer finansdirektørerne, at virksomhederne vil øge investeringerne og omsætningen moderat i år. 

Til det amerikanske finansmedie Marketwatch siger John Graham, at i de 92 kvartaler, som universitetet har foretaget undersøgelsen, så er det usædvanligt, at en så stor andel af respondenterne forudsiger recession inden for 16 måneder. 

“Recessionsforudsigelserne er tættere på end sædvanligt, og med større styrke,” siger John Graham.

I den seneste undersøgelse var der større pessimisme, da halvdelen af besvarelserne forudsagde en recession ved udgangen af 2019, men ifølge John Graham var besvarelserne i det kvartal stærkt influeret af de voldsomme kursfald i aktiemarkedet i fjerde kvartal af 2018.