Fed-chef i Atlanta imod rentesænknig - ville have mere råderum

390946_16_9_large_824.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
08. nov 2019 KL.18:56
Raphael Bostic, der er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Atlanta, var imod den rentenedsættelse, som Federal Reserve i sidste uge gennemførte. Bostic ville nemlig først se, hvordan de foregående lempelser virkede og samtidig holde krudtet tørt til en eventuel krise.

- Vi har allerede gennemført en større mængde lempelse - vi havde i forvejen bevæget os nedad to gange - og det var min holdning, at vi skulle lade det fortsætte og se, hvordan det udspiller sig, siger Raphael Bostic, som i 2019 ikke har stemmeret i Federal Reserves renteudvalg, til Bloomberg News.

Efter at have løftet renten ni gange - fra omkring nul - fra december 2015 til december 2018 vendte Federal reserve i juli rundt og sænkede renten, hvilket blev fulgt op af yderligere lempelse i september og oktober. Den ledende rente ligger nu i intervallet 1,50 til 1,75 pct.

- Jeg bekymrer mig en del om pengepolitisk råderum. Når man ser, hvordan svarene på en recession historisk har været, så har vi ikke så meget råderum. Jeg vil sikre mig, at når vi anvender vore værktøjer, så anvendes de med maksimal effekt.

Efter rentesænkningen den sidste dag i oktober sagde formanden for centralbanken, Jerome Powell, på sit efterfølgende pressemøde, at der skal en "substantiel omvurdering", før beslutningstagerne vil justere renten igen. Det reducerede markedets spekulation i yderligere rentesænkninger.

Bostic er enig i det, men har imidlertid ikke lagt sig fast på, om han vil op eller ned på renten fremadrettet. Der skal derfor være signifikante forandringer, før han vil flytte sig i en af de to retninger.

- Jeg vil være åben for forhøjelser og sænkninger. Lige nu tænker jeg, at forandringen i økonomien, som skal ske, før jeg føler, økonomien brænder for varm, bør være betydelig, sagde Raphael Bostic til Bloomberg News.

/ritzau/FINANS