Erhvervsliv ærgrer sig over Sohns afgang

243253_16_9_large_404.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
12. okt 2012 KL.10:33

Det lyder umiddelbart som et mareridt: Tidligere kommunistformand som minister for det danske erhvervsliv.

Ifølge Dansk Erhverv har der dog langt fra været tale om noget mareridt. Her roser man i stedet Ole Sohn for hans indsats på området.

"Vi er da ærgerlige over, at han stopper. Vi har haft et glimrende samarbejde med ham," siger Jens Klarskov, der er adm. direktør for Dansk Erhverv.

Ifølge Dansk Erhverv har regeringen dog generelt ikke ført en specielt erhvervsvenlig politik.

God indgang til problemer

Jens Klarskov henviser blandt andet til nye arbejdsgiverafgifter på op til halvanden milliard kroner, som træder i kraft fra årsskiftet, og så sager som for eksempel skatteomlægningen, der rammer virksomhedernes udsendte.

"Men Ole Sohn har haft en god indgang til erhvervslivets problemer. Han har været lyttende og åben," siger Jens Klarskov, der blandt andet peger på håndteringen af de finansielle problemer, som har præget erhvervslivets muligheder de senere år.

"Vi synes, at der har været et godt fokus fra hans side på især finansieringen," siger Jens Klarskov, der også roser ministeren for at have igangsat hovedparten af de erhvervs- og vækstinitiativer, der blev fremlagt i forbindelse med regeringsdannelsen.

Mange gætter på, at SF-formandskandidat Annette Vilhelmsen vil placere sig selv i Erhvervs- og Vækstministeriet, hvis hun vinder formandsvalget i SF.

Hos Dansk Erhverv vil man dog ikke tage stilling til, hvad det kan betyde.

"Vi håber, der vil komme en rigtig god minister, som vil fortsætte med at være optaget af erhvervslivets forhold," siger Jens Klarskov.

/ritzau/