DIF-kritik af Kronprinsen

Politik
Eksklusivt for kunder
15. jan 2012 KL.11:43
Kronprins Frederik deltager ifølge Politiken søndag ikke nær så meget i det olympiske arbejde, som idrætspolitikere og idrætsmiljøet havde forventet af ham, da han kandiderede til den Internationale Olympiske Komite, IOC.

Både den olympiske grundlov, det såkaldte OL-charter, og de interne love i Danmarks Idræts-Forbund, DIF, slår fast, at han som IOC-medlem også skal være medlem af DIF's bestyrelse.

Siden han blev valgt som medlem af IOC i efteråret 2009, har kronprins Frederik kun deltaget i to af 21 bestyrelsesmøder, skriver Politiken.

Avisen har talt med en række kilder, som er forundrede over, at kronprinsen ikke har arbejdet mere aktivt.

En række medlemmer af DIF's bestyrelse roser ham for at være flittig ved præmieoverrækkelser og gallaarrangementer. Men flere havde i sin tid regnet med, at han også ville arbejde mere organisatorisk.

"Vi har ikke den orientering om det olympiske, som vi havde tidligere, og det er da ærgerligt. Jeg så meget gerne, at han kom oftere - det skal jeg ikke lægge skjul på, "siger kasserer og bestyrelsesmedlem Hans Christian Hansen fra DIF til Politiken.

Formand for DIF's aktivkomité, Victor Feddersen, er godt tilfreds med samarbejdet med kronprinsen. Adspurgt, om arbejdsindsatsen i DIF svarer til forhåndsforventningerne, svarer Feddersen:

"Nej, det kan jeg svare nej til. Jeg havde forventet noget mere."

Både DIF og kongehuset oplyser, at kronprinsen selv har valgt at have status som observatør - ikke som medlem. En status, som DIF har billiget. Men det er en omgåelse af de olympiske regler.

"Der er en pligt til, at IOC-repræsentanten er medlem af DIF's bestyrelse - uanset hvem personen er. En observatørstatus opfylder hverken DIF's vedtægter eller IOC's charter," siger sportsadvokat Jens Bertel Rasmussen til Politiken.

Kronprinsens observatørstatus har rod i et DIF-notat fra 2008, som ifølge DIF-formand Niels Nygaard aldrig er forelagt IOC.

/ritzau/