DF vil fremrykke offentlige investeringer for 5-7 mia.

Politik
Eksklusivt for kunder
12. aug 2011 KL.14:56
Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, er nu klar til at fremrykke offentlige investeringer for 5-7 mia.. kr.  Det er blandt andet motorveje til Kalundborg og Frederikssund samt en Marselis-tunnel ved Aarhus.

"Trafikudvalget har jo afsat penge til en del af anlægsarbejderne. Jeg er overbevist om, at resten af den nødvendige kapital kan rejses," siger Kim Christiansen, der nu vil tage initiativ til at få trafikforligskredsen samlet.  

Projekter allerede vedtaget

Et bredt flertal i Folketinget har allerede vedtaget en del af projekterne i en stor trafikaftale fra 2009 mellem alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten.

Men Dansk Folkeparti mener, at en række projekter bør fremskyndes nu, fordi Förde Reederei har givet tilsagn om at overtage fragtfærgeruten Aarhus-Kalundborg. Trafikordfører Kim Christiansen mener, at beslutningen skal bakkes op med fremrykning af en række trafikinvesteringer.

"Først og fremmest synes jeg, at det er glædeligt, at ruten videreføres, at det sker på markedsvilkår og uden statsstøtte. Men det forhindrer ikke, at staten kan gribe chancen for at bakke fragtruten op til glæde og gavn for både vognmandsvirksomheder og passagerer," siger Kim Christensen.

Flere investeringer i spil

Og trafikordføren mener, at der også bør findes midler til flere projekter i Østjylland, hvor han er valgt til Folketinget.

"En færgeforbindelse mellem Grenaa og Hundested, som finansmanden Karsten Ree har bragt i spil, er jo også en realistisk mulighed. Derfor bør vi ligeledes være klar til at fremskynde Frederikssundsmotorvejen og opgradere vejstrækningen fra Randers til Grenaa til en 2 + 1 motortrafikvej, siger Kim Christiansen.

Han mener, at de manglende midler enten kan findes i andre trafikprojekter eller i Finansministeriet. For finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) bekendtgjorde tidligere på ugen, at fremrykning af offentlige investeringer ikke er helt udelukket.